Bij Old Skool+ komt ieder kind tot bloei! Wij bieden kinderen met een zorgvraag die nét wat extra zorg en ondersteuning nodig hebben een leuke (mid)dag waarbij plezier en ontspanning voorop staan. Vanuit rust komen kinderen tot ontwikkeling. Dit klinkt logisch maar is niet altijd vanzelfsprekend. Old Skool+ biedt een veilige huiselijke omgeving waarin structuur en regelmaat wordt geboden. De begeleiding kan individueel gericht zijn of in een kleine groep.

Op basis van een indicatie, vaak vanuit het gebiedsteam, levert Old Skool+ Zorg In Natura (ZIN) of vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur en bieden sinds kort ook zaterdagopvang aan!

Kinderen komen bij Old Skool+ voor een hele of halve dag. Vaak worden schoolgaande kinderen door het vervoersbedrijf gebracht bij Old Skool+. De vakantieperiode is vaak een tijd waarin rust, structuur en regelmaat wegvallen. Old Skool+ biedt de mogelijkheid deze te behouden waarmee de rust in het gezin kan worden bewaard. Old Skool+ heeft een eigen vleugel op locatie Old Skool welke bestaat uit twee groepsruimtes, een constructieruimte en een snoezelruimte.

Bekijk en download hier de flyer van Old School+.

Voor wie?

Redenen waarom kinderen bij Old Skool+ komen zijn zeer uiteenlopend. Denk hierbij aan gedragsproblematiek, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, ADHD, en autisme spectrum stoornis. Ook kinderen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld een visuele of licht medische beperking kunnen bij ons terecht. De in- en uitsluitingscriteria staat onder het kopje downloads. Wij gaan graag met u in gesprek over de wensen en mogelijkheden.

Voordelen van opvang bij Old Skool+

  • Maatwerk
  • Dagbesteding voor kinderen met een zorgvraag
  • Veilige huiselijke omgeving waarin rust, structuur en regelmaat wordt geboden
  • Omringd door een deskundig, professioneel team waarbij persoonlijke aandacht voorop staat
  • Speciaal ingerichte groepsruimtes, een constructieruimte en snoezelruimte
  • Individuele begeleiding of in kleine groep
  • Openingstijden maandag tot en met vrijdag vanaf 7.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • Structurele dagbesteding of bijvoorbeeld alleen tijdens vakantieperiodes

Mogelijkheden

Afhankelijk van de individuele wensen en behoeftes kan er gekozen worden voor een eigen plekje waar een kind individueel of in klein groepsverband van 2 of 3 kinderen begeleid wordt. Ook bestaat een mogelijkheid om kinderen extra ondersteuning te bieden binnen de reguliere opvangmogelijkheden in één van de groepen van kinderopvang de Kinderkei.

Deskundige persoonlijke aanpak

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen unieke wijze. Ook de zorgvraag van ieder kind is uniek. Daarom wordt er voor ieder kind een individueel begeleidingsplan opgesteld in samenwerking met de ouder(s), het kind en de verwijzende instantie. In dit plan worden persoonlijke doelen gesteld welke ieder halfjaar worden geëvalueerd en herzien. Voor kinderen voelt het verblijf bij Old Skool+ als een leuke (mid)dag, en ondertussen werken ze ongemerkt hard aan hun doelen.
Binnen Old Skool+ wordt gewerkt met een vast team van deskundige, professionele medewerkers bestaande uit Pedagogisch medewerkers, een Orthopedagoog, SKJ geregistreerde medewerkers, Kwaliteitsmedewerker en een Casemanager.

Nieuwsgierig? Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek of een rondleiding!

Binnen Old Skool+ is op dit moment geen wachtlijst.