Locatie Boijl

In en bij obs De Oosterbrink in Boijl biedt De Kinderkei kinderopvang en buitenschoolse opvang voor diverse leeftijdsgroepen: van 0 tot 4 jaar, 4 tot 8 jaar en 8 jaar tot eind basisschool-leeftijd. Daarnaast is er peuteropvang. Alle vormen van opvang worden vijf dagen in de week aangeboden.

Op de peuteropvang kan uw peuter zich op zijn eigen manier ontwikkelen en spelen en ontdekken. We doen met de peuters allerlei spelactiviteiten en ze gaan ook naar buiten om ‘de wereld te ontdekken’. Onze pedagogisch medewerkers volgen en begeleiden de ontwikkeling van uw kind. Zij organiseren activiteiten en uitstapjes die passen bij wisselende thema’s met nieuwe woorden en begrippen.

De peuters tekenen, zingen, doen rollenspellen, spelen buiten, puzzelen, bouwen, luisteren naar verhalen en doen bewegings- en taalspelletjes. Er is een herkenbaar dagritme en toch is geen dag hetzelfde op De Kinderkei. De peuteropvang is gekoppeld aan de basisscholen in de omgeving, waardoor er een doorgaande lijn ontstaat naar groep 1: een goede voorbereiding op de basisschool.

Buitenspelen kan op het ruim en groen opgezette buitenterrein dat we delen met OBS de Oosterbrink. Natuurlijk hebben wij ons eigen afgeschermde buitenterrein, maar we mogen ook gebruik maken van het grote plein. De kinderen van het kinderdagverblijf spelen in het aangrenzende buitenspeelterrein dat omheind is en is ingericht met een leuke zandbak en leuke speelhuisjes. Ook biedt de groene omgeving rondom Boijl mogelijkheden genoeg om leuke uitstapjes te maken. En laten we ook niet het mooie “Skoelebos” naast ons vergeten. De mogelijkheden in dit mooie overzichtelijke bosje zijn eindeloos.

De Bosmuizen
De Bosmuizen van 0 tot 4 jaar zitten in een groep van maximaal 16 kinderen. De kinderen hebben de beschikking over een gezellige en uitdagend ingerichte groepsruimte. Ook maken we gebruik van het bewegingslokaal als het niet zo mooi weer is.

De Bosuilen
De Bosuilen is een groep voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Deze groep maakt gebruik van het ruime speellokaal van obs De Oosterbrink. Het lokaal is voorzien van allerlei speelhoeken: een muziek- en danshoek, een verkleedhoek, een auto-treinhoek, een constructiehoek en een hoek om te Wii-en. Voor wie even lekker wil lezen of luieren is er een rusthoek.

De Bosarend
In de groep De Bosarend zitten kinderen van 8 jaar tot eind basisschool-leeftijd. Deze groep maakt gebruik van de ruime voetbalkantine die naast obs De Oosterbrink is. Het ‘Skoelebos’ wordt gebruikt om lekker te spelen en waar de kinderen veel kunnen leren over de natuur en alles wat er in het bos leeft. Ook is er een groot voetbalveld.

Met de oudste kinderen van het kinderdagverblijf en de kinderen van de BSO gaan we zo nu en dan naar ons eigen, overdekte speelparadijs: de Kinderkei-Jungle.

Algemene openingstijden opvang:
Regulier: van 7:30 tot 18:00 uur
Vervroegd: vanaf 7:00 uur
Verlengd: tot 18:30 uur

Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Indien gewenst kijken we graag samen met u naar maatwerkoplossingen.

Voordelen van opvang in Boijl

 • De jonge kinderen maken alvast kennis met kinderen uit het dorp en zullen ze vaak later ook op school ook gaan ontmoeten. Ze hebben dan als 4-jarige op school meteen al vriendjes. De school is bovendien meer vertrouwd.
 • De kinderen kunnen na schooltijd op het speelplein spelen met de vriendjes uit het dorp.
 • De kinderen kunnen eerder zelfstandig van school naar de BSO of naar huis lopen
 • U heeft minder reistijd om de kinderen op te halen of weg te brengen.

Hier zijn de volgende groepen aanwezig

 • null

  Peuteropvang Boijl

  Op deze locatie is er ruimte voor een groep van 16 peuters. Dit is in combinatie met groepen van het kinderdagverblijf, waarmee ook de ruimte wordt gedeeld. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Bosmuizen

  De Bosmuizen is een groep voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Deze groep bestaat maximaal uit 16 kinderen. Wij werken aan de hand van een kind-leidsterratio.

 • null

  De Bosuilen

  De Bosuilen is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Deze groep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Wij werken aan de hand van een kind-leidsterratio.

 • null

  De Bosarend

  De Bosarend is een BSO-groep van kinderen van 8 jaar tot eind basisschool-leeftijd en wordt begeleid door twee professionele begeleidsters.