Locatie Steggerda

De opvang in Steggerda bestaat uit 2 verticale groepen. De kinderen tussen de 0 en 4 jaar gaan naar de Dolfijnengroep. Daarnaast bieden wij hier ook peuteropvang aan. De kinderen tussen de 4 en 12 jaar gaan naar de Orkagroep (BSO). De kinderen hebben de beschikking over een gezellig en uitdagend ingerichte groepsruimtes, waar verschillende speelhoeken zijn gecreëerd. Met Lego spelen is leuk en leerzaam. Ook maken we gebruik van de grote hal om daar lekker te spelen bij bijvoorbeeld slecht weer. Buitenspelen kan op ons eigen, afgeschermde buitenterrein en op het ruim en groen opgezette buitenterrein dat we delen met OBS de Triangel. Hier zijn volop speelmogelijkheden zoals schommels, wipwappen, een zandbak, een klimtoestel, basketballen en ping-pongen en natuurlijk maken we gebruik van het aangrenzend voetbalveld.

Ook biedt de groene omgeving rondom Steggerda mogelijkheden genoeg om leuke uitstapjes te maken: wandelen in de natuur, het bos is en leren wat daar allemaal groeit, of gewoon leuk naar allerlei dieren kijken.

Uit ervaring weten wij dat buitenspelen erg belangrijk is voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Buitenspelen is ontspannend, kinderen kunnen alles van die dag even loslaten, lekker experimenteren en bewegen. Zodra het weer het eventjes toelaat zult u ons dan ook buiten kunnen vinden.

Ook gaan we zo nu en dan naar ons eigen, overdekte speelparadijs: de Kinderkei-Jungle.

Algemene openingstijden opvang:
Regulier: van 7:30 tot 18:00 uur
Vervroegd: vanaf 7:00 uur
Verlengd: tot 18:30 uur

Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Indien gewenst kijken we graag samen met u naar maatwerkoplossingen.

Voordelen van opvang in Steggerda

 • De jonge kinderen maken alvast kennis met kinderen uit het dorp en zullen ze vaak later op school ook gaan ontmoeten. Ze hebben dan als 4-jarige op school meteen al vriendjes. De school is bovendien meer vertrouwd.
 • De kinderen kunnen na schooltijd op het speelplein spelen met de vriendjes uit het dorp.
 • De kinderen kunnen eerder zelfstandig van school naar de BSO of naar huis lopen
 • U heeft minder reistijd om de kinderen op te halen of weg te brengen.
 • Er zijn geen extra vervoerskosten wanneer kinderen van school uit Steggerda of De Blesse moeten worden gehaald

Hier zijn de volgende groepen aanwezig

 • null

  Peuteropvang Steggerda

  Op deze locatie is er ruimte voor een groep van 16 peuters. Dit is in combinatie met groepen van het kinderdagverblijf, waarmee ook de ruimte wordt gedeeld. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Dolfijnen

  De Dolfijnen is een groep voor kinderen in de leeftijd 0 tot 2 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Zeepaardjes

  De Zeepaardjes is een peutergroep voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Zeesterren

  De Zeesterren is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Orka's

  De Orka’s is een groep voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.