Locatie Steggerda

De opvang in Steggerda bestaat uit 4 verticale groepen.

Een KDV groep, peuteropvang en twee BSO groepen. De jongste kinderen van 0 tot 2 jaar zitten op de Dolfijnengroep. Als de kinderen 2 jaar zijn stromen ze door naar de Zeepaardjes.

Als de kinderen naar school gaan stromen ze door naar de voorschoolse opvang en / of de buitenschoolse opvang. Op de voorschoolse opvang zitten de jongste en oudste kinderen samen op één groep. Als de kinderen uit school op de buitenschoolse opvang komen zijn ze verdeeld over twee groepen. De zeesterren en de Orka’s.

Zeepaardjes:

Op deze groep bieden we de peuterochtenden aan. Een goede voorbereiding op de basisschool.

De kinderen die voor de reguliere opvang komen zullen aan deze peuteropvang meedoen.

Buitenspelen vinden wij binnen de Kinderkei belangrijk. Dit kan op ons eigen, afgeschermde buitenterrein.

 

Buitenschoolse opvang:

De kinderen van groep 1 t/m groep 3 zitten op de Zeesterren. In een ruime oppervlakte waar na schooltijd genoeg ruimte is om even lekker te spelen en te ontspannen. Met verschillende speelhoeken als bouwhoek, autohoek, poppenhoek en knutselhoek is er ook een ruimte ingericht voor de rust. Hier kunnen kinderen af en toe even rustig een filmpje kijken, boekje lezen of een spelletje spelen.

 

Vanaf groep 4 stromen de kinderen door naar onze oudste groep. De Orka’s.

Deze groep is speciaal ingericht voor de oudste kinderen.  Een zoldertje met lego, voetbaltafel, PlayStation, Siku, Playmobil en nog veel meer.

Ook voor de BSO groepen is er een groot buitenspeelterrein met een groot voetbalveld, klimrekken, schommels, zandbak, basketbal paal.

 

Uitstapjes:

Ook biedt de groene omgeving rondom Steggerda mogelijkheden genoeg om leuke uitstapjes te maken: wandelen in de natuur, het bos is en leren wat daar allemaal groeit, of gewoon leuk naar allerlei dieren kijken.

Uit ervaring weten wij dat buitenspelen erg belangrijk is voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Buitenspelen is ontspannend, kinderen kunnen alles van die dag even loslaten, lekker experimenteren en bewegen. Zodra het weer het eventjes toelaat zult u ons dan ook buiten kunnen vinden.

Ook gaan we zo nu en dan naar ons eigen, overdekte speelparadijs: de Kinderkei-Jungle.

 

Algemene openingstijden opvang:
Regulier: van 7:30 tot 18:00 uur
Vervroegd: vanaf 7:00 uur
Verlengd: tot 18:30 uur

Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Indien gewenst kijken we graag samen met u naar maatwerkoplossingen.

Voordelen van opvang in Steggerda

 • De jonge kinderen maken alvast kennis met kinderen uit het dorp en zullen ze vaak later op school ook gaan ontmoeten. Ze hebben dan als 4-jarige op school meteen al vriendjes. De school is bovendien meer vertrouwd.
 • De kinderen kunnen na schooltijd op het speelplein spelen met de vriendjes uit het dorp.
 • De kinderen kunnen eerder zelfstandig van school naar de BSO of naar huis lopen
 • U heeft minder reistijd om de kinderen op te halen of weg te brengen.
 • Er zijn geen extra vervoerskosten wanneer kinderen van school uit Steggerda of De Blesse moeten worden gehaald

Hier zijn de volgende groepen aanwezig

 • null

  Peuteropvang Steggerda

  Op deze locatie is er ruimte voor een groep van 16 peuters. Dit is in combinatie met groepen van het kinderdagverblijf, waarmee ook de ruimte wordt gedeeld. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Dolfijnen

  De Dolfijnen is een groep voor kinderen in de leeftijd 0 tot 2 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Zeepaardjes

  De Zeepaardjes is een peutergroep voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Zeesterren

  De Zeesterren is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.

 • null

  De Orka's

  De Orka’s is een groep voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Wij werken aan de hand van het kind-leidsterratio.